Nieuws

Rammstein-winkel in hotel Halbert donderdag ‘gewoon’ open

Ondanks de aanval op Rammstein-winkel in Berlijn gaat de opening van de Rammstein pop up store in hotel Halbert volgende week donderdag gewoon door. Fans kunnen er vanaf donderdagochtend 9.30 terecht voor shirts, petjes, posters en andere merchandise. Het management van de Duitse rockband zorgt wel voor extra beveiliging.


Leestijd: 1 minuut

Bij de Rammstein-winkel in Berlijn werden afgelopen week ramen ingegooid en leuzen op de muur gekalkt. De aanval heeft te maken met de aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van  frontman Till Lindemann.

Volgens Jan Akkermans van het vier sterren-hotel in de Oude Boteringestraat gaat de pop up store volgende week donderdag en vrijdag ondanks die beschuldigingen toch open.  “We volgen daarin het beleid van de gemeente, die vooralsnog besloten heeft om de concerten niet te af te gelasten.”

Akkermans benadrukt dat Halbert alleen een faciliterende rol heeft. De winkel krijgt een plek in de vergaderzalen, maar de inrichting van de pop up store en de verkoop wordt geregeld door het management van de Duitse rockband. Het management zorgt ook voor extra beveiliging in de vorm van een aantal beveiligers.

De pop up store gaat beide concertdagen om 09.30 uur ‘s ochtends open. Fans kunnen er dan terecht voor de meest uiteenlopende merchandise. Ook worden er een aantal podiumrekwisieten tentoongesteld.

Zowel hotel Halbert als het verderop gelegen Corps de Garde, ook van Akkermans, zitten beide concertdagen helemaal vol. “Vanaf het moment dat de concertdata bekend werden, stroomden de boekingen meteen binnen.” Ook in andere hotels in de stad is volgende week amper nog een kamer te vinden.