Nieuws

Recordaantal positieve testen; meer besmettingen in provincie dan in Stad

In de provincie Groningen zijn tussen zaterdag en zondag precies 228 inwoners positief getest op corona. Dat is een nieuw dagrecord. Opvallend was ook dat er meer besmettingen in de provincie waren, dan in de gemeente Groningen. De laatste weken was vooral de stad een flinke hotspot.


Leestijd: 1 minuut

GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen
GGD: Situatie blijft ‘zeer ernstig’ en toename van besmettingen bij kinderen

Het vorige dagrecord stond op 207 en dat bleek een correctie te zijn op de dagen ervoor. Op 15 oktober kwamen er ook 204 positieve testen bij. 

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er op zondag in de gemeente Groningen 92 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. In de rest van de provincie gaat het dan ook nog om 136 positieve testen. In Westerkwartier ging het om 31 besmettingen. Ook in Midden-Groningen (30) en Oldambt (15), Het Hogeland (15), Stadskanaal (14), Westerwolde (13) en Veendam (12) kwamen er meer dan tien besmettingen bij. In Appingedam (3), Delfzijl (2) en Pekela (1) lagen de aantallen lager. In Loppersum kwam er geen nieuwe besmetting bij. 

Er zijn vijf Groningers opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal sterfgevallen veranderde niet. In het hele land kwam er een recordaantal van 8.184 positieve testen bij. Het aantal positieve testen staat sinds maar boven de 228.000.