Nieuws

Regenboogvlaggen wapperen in de wind aan Martinitoren en Provinciehuis

Vandaag is het internationale Coming Out Day en in het kader daarvan hangt de regenboogvlag uit aan zowel de Martinitoren als het Provinciehuis in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

Coming Out Day is een internationale dag waarop er aandacht is voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap die openlijk voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomen.

De gemeente Groningen heeft de regenboogvlaggen gehesen aan de Martinitoren als symbool voor solidariteit van de gemeente met al haar inwoners.

Bij het Provinciehuis werd de kleurrijke vlag gehesen door gedeputeerde Tjeerd van Dekken, samen met Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe en Marjet Bos van Regenboog Oldambt.

Foto | Provincie Groningen

Van Dekken ontving ter gelegenheid ook het boek ‘Ik ben wie ik ben – Regenboogsenioren in Groningen’, geschreven door Marjet Bos. “Het is een boek vol portretten van regenboogsenioren en medestanders uit heel Groningen”, zegt Bos. “Het boek blijkt nu al een echte ijsbreker: het is een opening tot een gesprek over beleid rondom de LHBTIQ+ en specifiek regenboogsenioren. Ik ben er trots op dat zo’n klein boekje, zo’n groot gesprek op gang kan brengen.”

Vanaf vandaag ligt het boek ook in alle bibliotheken in Groningen.