Nieuws

Rekenkamer: toekomstplannen Groningen Airport Eelde hebben weinig kans van slagen

Uit een onderzoeksrapport van de Noordelijke Rekenkamer blijkt dat de toekomstplannen van Groningen Airport Eelde weinig kans van slagen hebben.


Leestijd: 1 minuut

Dat schrijft Dagblad van het Noorden na de presentatie van het rapport in het provinciehuis in Assen. Het gaat om plannen zoals elektrisch vliegen en vliegen op waterstof. Volgens het rapport hebben de aandeelhouders van de luchthaven (de provincies Groningen en Drenthe, gemeente Tynaarlo en stichting FB Oranjewoud) verzaakt bij het inwinnen van onafhankelijk advies. Bij het onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen is afgegaan op de gegevens die de directie van de luchthaven aanleverde.

Ook zouden de aandeelhouders onvoldoende weten over de maatschappelijke invloed van het vliegveld, zoals geluidsoverlast, werkgelegenheid en de betekenis van de KLM-vliegschool, de traumaheli en donorvluchten van het UMCG op Eelde.

Aan Dagblad van het Noorden laat de rekenkamer weten dat zij de provincies adviseren de hulp in de schakelen van onafhankelijke deskundigen om de toekomstplannen opnieuw te beoordelen.