Nieuws

Oude Ringwegviaduct Hereweg nu ook gesloopt - omleidingen voor fietsers

Voor fietsers, automobilisten en wandelaars gaat het aanzicht van de Hereweg veranderen. Maandag start de sloop van wat nog rest van het ringwegviaduct over de Hereweg. Daar komt een nieuwe inrichting. Fietsers moeten tot 20 december rekening houden met omleidingen.


Leestijd: 1 minuut

De oude ringweg is bijna overal al gesloopt, maar bij de Hereweg is het oude ringwegviaduct nog blijven staan.

De Hereweg krijgt, op de plek waar de oude ringweg lag, een nieuwe inrichting. De werkzaamheden beginnen maandag 14 oktober en duren naar verwachting tot 20 december.  In deze periode is de Hereweg dicht voor autoverkeer. Maar waar kan je precies langs als fietser?

Werkzaamheden

Maandag 14 oktober gaat de aannemer het restant van het viaduct slopen. Daarna richten de bouwers de Hereweg rondom het oude viaduct opnieuw in. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 20 december.

Afsluiting

Voor fietsers is de Hereweg het grootste gedeelte van de tijd open. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de westelijke kant van de Hereweg. Op deze manier kan je de werkzaamheden passeren. Tijdens de herfstvakantie wordt dit pad afgesloten. Zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober moeten fietsers omrijden.

In die periode heb je als fietser een paar opties. Kom je uit het centrum, dan kun je ter hoogte van de werkzaamheden rechtsaf, langs de Zuiderbegraafplaats. Dit fietspad is vanaf 14 oktober weer open. Je rijdt dan via de papiermolentunnel onder de ringweg door. Kom je vanuit Helpman, dan kun je ook gebruik maken van een tijdelijk fietspad tussen de Kempkensberg en de Waterloolaan. Ook dit fietspad is vanaf 14 oktober open.