Nieuws

Restaurant in Groningse Ikea is testlocatie voor de rest van het land

De restaurants in de Ikea-vestigingen in Groningen en Zwolle zijn sinds 1 juli weer open. De heropening is echter wel onderdeel van een landelijke test. Andere Ikea-restaurants gaan pas in september open aan de hand van coronamaatregelen die in Groningen en Zwolle zijn uitgeprobeerd.


Leestijd: 1 minuut

Ikea Groningen krijgt drive-through
Ikea Groningen krijgt drive-through

Vaste bezoekers van het restaurant moeten volgens Misset Horeca wel rekening houden met maatregelen. Zo wordt er in Groningen en Zwolle geen ontbijt geserveerd. De restaurants gaan ook pas om 10.00 uur open. Je kunt wel gewoon je eten bij het buffet halen en afrekenen via de kassa. In de rij houdt iedereen 1,5 meter afstand en ook alle tafeltjes staan uit elkaar. Medewerkers houden de klantenstroom in de gaten.  

De ervaringen in Groningen en Zwolle worden meegenomen in de heropening van de andere restaurants. Die staat nu gepland op 1 september, maar dat is onder voorbehoud. 

De Ikea-restaurants sloten – net als de rest van de horeca – de deuren op 15 maart. Ook de winkels zelf gingen al snel dicht. Sinds 28 april kun je al wel weer naar Ikea. Het woonwarenhuis adviseert echter om met maximaal twee mensen te komen. Gezinnen mogen met maximaal vier personen naar binnen. De speelplekken van Smaland blijven overal nog gesloten.