Nieuws

“Richt leegstaande gebouwen in als studieplek voor studenten”

Het begint voor studenten steeds zwaarder te worden om geconcentreerd thuis te studeren. Dat blijkt uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Volgens het ISO heeft 51 procent van de ondervraagde studenten moeite met het volgen van onderwijs vanuit huis. Een van de voornaamste redenen is een gebrek aan een rustige studieplekken. Omdat het vaak veel te druk en onrustig is in studentenhuizen pleit het ISO ervoor om leegstaande gebouwen tijdelijk in te richten als studieplek.


Leestijd: 1 minuut

“Richt leegstaande gebouwen in als studieplek voor studenten”
“Richt leegstaande gebouwen in als studieplek voor studenten”

“Als je met dertien anderen woont, is het niet altijd makkelijk om je te concentreren”, aldus Dahran Çoban, voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg“Dit kan opgelost worden door leegstaande gebouwen, zoals restaurants en theaters, in te richten als studieplek. Zet studenten in om die plekken te vinden en in te richten. Ze staan te trappelen om hun vrije tijd nuttig in te vullen", zo laat hij weten.

Stapelquarantaine, kamerisolatie en je ouders maanden niet zien leiden ertoe dat 1 op de 3 studenten zijn leven beoordeelt met een zware onvoldoende, blijkt uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 7500 studenten. Ondanks de grote impact van de coronacrisis op hun leven willen studenten helpen bij het oplossen van corona gerelateerde problemen.

Onder studenten bestaat er grote bereidheid om de coronaregels te volgen: 99 procent van de ondervraagde studenten ging na een positieve testuitslag in quarantaine, waar het landelijk gemiddelde op 72 procent ligt. De bereidheid om de regels te volgen, neemt niet weg dat studenten grote moeite hebben met de vertaling van de maatregelen naar hun eigen situatie. Zo wonen studenten met veel mensen in kleine huizen en dat maakt afstand houden en isolatie moeilijk.

Bron en meer informatie: ISO