Nieuws

Rijksuniversiteit Groningen (RUG): in mei picknicktafels en tenten

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) overweegt om in mei picknicktafels en tenten in te zetten voor onderwijs of tentamens en om studenten elkaar zo buiten te kunnen laten ontmoeten.


Leestijd: 1 minuut

Rijksuniversiteit Groningen (RUG): in mei picknicktafels en tenten
Rijksuniversiteit Groningen (RUG): in mei picknicktafels en tenten

Dat zegt rector magnificus Cisca Wijmenga in een interview met de Universiteitskrant (Ukrant).

Daarin geeft ze haar visie op de toekomst van het onderwijs. Ze gaat er daarbij van uit dat het “oude normaal” voorlopig niet terug komt.

En zeker de eerstkomende tijd verwacht ze nog geen grote verbeteringen en blijft het een kwestie van zo voorzichtig en veilig mogelijk les geven. Weliswaar komen er meer nieuwe mogelijkheden dankzij sneltesten en zelftesten, maar aangezien dat door de universiteit niet verplicht gesteld kan worden zullen er altijd mensen zijn die zich onveilig voelen, aldus de rector.

Topprioriteit is volgens de rector om ervoor te zorgen dat studenten elkaar weer kunnen ontmoeten, ook op buitenlocaties. "Dan wordt het wat mooier weer, misschien kunnen we zo met picknickbanken en tenten onderwijsgerelateerde activiteiten laten plaatsvinden voor de studenten.", zo zegt ze.

Deze tijd heeft ook enkele voordelen

Overigens zegt Wijmenga dat deze tijd, hoe vervelend ook, ook wel een gunstige kant heeft gehad. " Ik snap dat dit een heel zware tijd is voor studenten en medewerkers. Tegelijkertijd leren we ook andere dingen die enorm waardevol zijn: beter plannen, zelfstandig zijn en creativiteit aanspreken. Dat aspect mogen we ook best benoemen. We doen er goed aan om naar beide kanten te kijken."