Nieuws

Rituals in banenwinkel: “Feestje om hier te werken”

De banenwinkel in de Zwanestraat wordt donderdagmiddag ‘bemand’ door twee medewerkers van cosmeticabedrijf Rituals. En niet zonder reden: bij de vestiging in de Waagstraat zoeken ze al een jaar naar een assistent shop manager, en ook oproepkrachten en sales experts zijn welkom. Het is een lastige zoektocht. Onbegrijpelijk, vindt shopmanager Selmar Paardekooper. “Werken bij Rituals is echt een feestje. Je hoort hier echt bij de Rituals family”, zegt hij tegen de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

De banenwinkel in de Zwanestraat is een initiatief van INretail en de Groningen City Club. De naam doet het al wat vermoeden: in de winkel worden werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact gebracht. Er zijn onder andere een Wall of Talent en een vacaturewand te vinden, waar retailers hun vacatures achter kunnen laten.

Een van die retailers is cosmeticabedrijf Rituals, bekend van luxe cosmetica- en lifestyleproducten. Bij de vestiging van Rituals in de Waagstraat wordt onder andere een assistent shop manager gezocht. Die vacature staat inmiddels al een jaar open, vertelt Selmar Paarekooper. En dat terwijl het een ‘hartstikke leuke’ functie is, zegt hij.

“Het leuke van werken bij Rituals is dat het verder gaat dan alleen verkopen. We zijn bij Rituals enorm servicegericht: we willen de klant echt een ervaring meegeven.” En dat betekent dat je als medewerker van Rituals veel klantcontact hebt. “We zijn niet voor niets al vier jaar op een rij verkozen tot klantvriendelijke retailer van het land.” De arbeidsvoorwaarden bij Rituals zijn bovendien goed, vult hij aan. “Je krijgt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, een bonus bovenop je maandsalaris en natuurlijk personeelskorting.”

Bij Rituals in Groningen werken nu zo’n 25 mensen. Omdat Groningen een echt studentenstad is, is er vrij veel verloop. “Daarom zijn we eigenlijk altijd wel op zoek naar oproepkrachten en sales experts.”

De banenwinkel is open tot en met 19 juli en van woensdag tot en met zaterdag te bezoeken tussen 10 en 17 uur.