Nieuws

Rob Mulder twee keer gevaccineerd en toch positief getest - dit is zijn tip

De Groningse journalist, oprichter van “Grandioos Groningen” en concept-ontwikkelaar Rob Mulder was twee keer gevaccineerd en testte vorige week tóch positief op corona. Daarmee behoort hij tot die relatief zeer kleine groep mensen die dat toch kan overkomen. Maar mensen die ondanks vaccinaties toch ziek worden, worden minder ziek dan ze zouden zijn geworden zónder vaccinatie. Op zijn Facebook-pagina schrijft Rob Mulder, die nu in quarantaine zit, welke conclusie hij daar uit trekt.


Leestijd: 1 minuut

Rob Mulder twee keer gevaccineerd en toch positief getest - dit is zijn tip
Rob Mulder twee keer gevaccineerd en toch positief getest - dit is zijn tip

Volgens Mulder is hij zeer beroerd geweest door de ziekte corona en beseft hij nu zeer goed hoe ernstig ziek hij zou zijn geworden als hij helemaal niet zou zijn gevaccineerd. Want hoe rot hij zich vorige week al voelde: dankzij de vaccinaties was het minder erg dan het anders zou zijn geweest.

“En als dit de light versie van het virus is, maak ik een diepe buiging voor de mensen die de originele versie hebben gedownload.”

Iedereen moet het zelf weten, maar..

De les voor Rob Mulder is dat iedereen het weliswaar zelf moet weten of hij zich al dan niet laat vaccineren, maar persoonlijk is hij er heilig van overtuigd dat je je zeker wél moet laten vaccineren.

“Vaccineren helpt echt mensen. Ik ben over een paar dagen weer beter, juist door de twee prikken die ik heb gehad. Ik prijs me daar nu echt gelukkig mee. Ieder zijn eigen beslissing, maar ik zou het niet aandurven om me niet te laten vaccineren”, zo schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Kop d’r Veur

Eén van de ideeën van Rob Mulder vorig jaar was om, tijdens de eerste lockdown, mensen in verzorgingstehuizen een hart onder de riem te steken door aubades met trompet ten gehore te laten brengen. Dat paste in zijn concept: “Kop d’r Veur, Groningen verslaat corona”.

Om Rob Mulder nu zelf even een hart onder de riem te steken, hieronder een video uit die periode. Kop d’r Veur Rob, komt aal goud! (De serenade is iets verderop in deze video, die we integraal plaatsen omdat het toch ook ene historisch tijdbeeld geeft van een jaar geleden).

https://www.youtube.com/watch?v=WdhL2Em4-zY