Nieuws

Rode cijfers dreigen voor Unzipped in Groninger Museum

De expositie Unzipped van het Groninger Museum dreigt uit te draaien op een financiële strop. “De kans is groot dat het een verliespost wordt”, zegt museumdirecteur Andreas Blühm.


Leestijd: 1 minuut

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de expositie tot sowieso 19 januari niet te bezoeken voor het publiek. “We wisten van te voren dat we een risico namen, maar dit is natuurlijk heel vervelend. Een drama”, zo reageert Blühm op de sluiting. 

Volgeboekt

De museumdirecteur had aanvankelijk nog goede hoop dat het museum ‘break even’ zou kunnen spelen. “We zaten elke week volgeboekt, dus we hadden goede hoop de expositie zonder verlies af te kunnen sluiten. Dat wordt nu wel heel lastig.”

Verlenging

De expositie is in Groningen te zien tot en met 28 februari en daarna verhuist de tentoonstelling door naar Marseille, waar de expo vanaf juni te zien is. Blühm gaat in gesprek met zijn Franse collega’s en het management van de Stones over een eventuele verlenging maar hij acht de kans klein dat het zal lukken. “Kansloos is het niet, maar een onbeperkte verlening zit er sowieso niet in. Het afbreken en het opbouwen van zo’n tentoonstelling kost gewoon veel tijd.”

De tentoonstelling Unzipped heeft afgelopen tijd 5500 bezoekers per week getrokken. In totaal hebben nu 20.0000 mensen de expositie gezien. Het is volgens Blühm geen optie om de expositie online te laten zien. “Dat kost meer dan dat het oplevert.”