Nieuws

Rode Kruis waarschuwt voor kou tijdens Koningsnacht

'Met temperaturen van 2 graden of zelfs nog minder kan het flink koud worden tijdens Koningsnacht. Daarom roept het Rode Kruis mensen op goed voorbereid op pad te gaan. Vooral als mensen alcohol drinken, ligt onderkoeling op de loer, waarschuwt de hulporganisatie. „Het wordt zelfs kouder dan nieuwjaarsdag.”


Leestijd: 1 minuut

Rode Kruis waarschuwt voor kou tijdens Koningsnacht
Rode Kruis waarschuwt voor kou tijdens Koningsnacht

Het Rode Kruis waarschuwt ook mensen die op een van de vele vrijmarkten hun spullen verkopen. Louise Schalkoort, EHBO-instructrice bij het Rode Kruis: “De kou van woensdagnacht blijft nog in de grond zitten. Laat kinderen daarom niet op de koude grond zitten, maar neem een stoeltje mee. En kleed ze goed aan. Het is goed om voldoende water of warme thee te drinken en tussendoor goed te eten.”

Op ruim honderd plekken in Nederland staan hulpverleners klaar om eerste hulp te verlenen. Ook op de EHBO-posten is er aandacht voor de kou. Schalkoort: “Op de EHBO posten hebben we (isolatie)dekens klaarliggen, waardoor mensen sneller warm worden. En eventueel ook warme dranken, zoals thee of bouillon. Gelukkig blijft het droog, maar de kou moeten we niet onderschatten. Het wordt zelfs kouder dan Nieuwjaarsdag.”

foto: archief