Nieuws

RTV Noord moet bezuinigen en snijdt in personeelsbestand

Om financieel gezond te blijven, moet RTV Noord de komende jaren snijden in de begroting. De omroep neemt gedwongen afscheid van drie medewerkers, er worden minder freelancers ingezet en ook worden een aantal lege plekken niet ingevuld. De maatregelen moeten op jaarbasis 700.000 euro besparen.


Leestijd: 1 minuut

Dat meldt RTV Noord.

“We hebben de afgelopen jaren door verschillende oorzaken moeten interen op ons eigen vermogen”, zo liet directeur/bestuurder Nina Nomden dinsdagochtend aan het personeel weten. “Dat kan niet zo blijven doorgaan, dus hebben we deze moeilijke besluiten moeten nemen om financieel de zaak op orde te houden.”

Het toekomstplan moet ook mogelijk maken dat er geïnvesteerd kan worden in de online ambities van de omroep. Daartoe moet de online redactie worden uitgebreid.

Ondanks de besparingen en de inzet op online wil de omroep de programmering op radio en televisie zo veel mogelijk overeind houden. RTV Noord bereikt nog steeds veel mensen via deze kanalen. De redactieraad en ondernemingsraad zijn de afgelopen maanden betrokken bij de toekomstplannen van de omroep.