Nieuws

RUG en Hanzehogeschool vragen studenten en medewerkers ook om mondkapje te dragen

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen adviseren de studenten en de medewerkers dringend om een mondkapje te dragen in de onderwijsgebouwen. Ook middelbare scholen zullen een dringend advies gaan uitbrengen.


Leestijd: 1 minuut

Campus Community Fund: eerste 60 miljoen al geïnvesteerd
Campus Community Fund: eerste 60 miljoen al geïnvesteerd

Het advies geldt voor alle plekken waar het lastig is om afstand te houden. In een lokaal mogen de kapjes af zodra er 1,5 meter tussen de werk- of studieplekken zit. De onderwijsinstellingen hebben mondkapjes beschikbaar, maar het zelf meenemen van een masker heeft de voorkeur. 

De Hanzehogeschool vraagt medewerkers ook zoveel mogelijk om thuis te werken, indien dit echt niet anders kan. Er zijn extra studieplekken gerealiseerd in het Forum en in De Oosterpoort. 

Het dringende mondkapjes advies van het kabinet is in principe niet van toepassing op onderwijsinstellingen. Scholen mogen zelf beslissen of ze het advies overnemen. Donderdag rond het middaguur werd wel bekend dat er voor middelbare scholen een dringend advies komt om mondkapjes te dragen op drukke plekken.