Nieuws

Scherpere beveiliging bij stikstoffabriek in Zuidbroek

De beveiliging bij de stikstoffabriek in Zuidbroek is aangescherpt. Auto's die de controle bij de slagboom weten te ontwijken, stuiten nu op een blokkade van containers.


Leestijd: 1 minuut

Scherpere beveiliging bij stikstoffabriek in Zuidbroek
Scherpere beveiliging bij stikstoffabriek in Zuidbroek

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. Met de containers moet ongewenst bezoek van de bouwlocatie van de Gasunie worden geweerd. Vorige week escaleerde de samenwerking tussen hoofdaannemer Air Products en onderaannemer Ballast Nedam, waardoor veel veranderd is. 

De werknemers en contractors van Ballast Nedam zijn sinds maandag namelijk niet meer welkom op het terrein. Beveiligers vragen iedereen bij de slagboom naar de reden van zijn of haar komst en in wiens opdracht dit gebeurt. Sta je niet op de lijst, dan kom je ook niet binnen.

De containers blokkeren de route naar de fabriek vanaf de parkeerplaats. Voor vrachtwagens met goederen wordt de middelste container verplaatst. Betrokkenen zijn niet bereikbaar voor commentaar over de toedracht van de containers of wie daarvoor verantwoordelijk is.

Het is de vraag wat dit voor de bouwwerkzaamheden betekent. De stikstofinstallatie (waarmee buitenlands gas geschikt wordt gemaakt voor Nederlandse huishoudens) had eigenlijk vorig jaar april al klaar moeten zijn. 

Staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw is betrokken bij het maken van een strakke planning ondanks de huidige problemen. In de week van 16 januari wordt een nieuw plan voor de afbouw gepresenteerd.