Nieuws

Schietincident Huygenstraat in Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond wordt aandacht besteed aan het schietincident in de Huygenstraat in Groningen, op dinsdagavond 20 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed
Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed

Een 36-jarige man uit Groningen raakte die avond. Hij werd beschoten toen hij op het balkon van zijn woning stond en raakt gewond aan zijn hand. Meteen na het schietincident is er een uitvoerig onderzoek gestart om te achterhalen wie deze schutter is en waarom hij het juist op dit slachtoffer gemunt had.

Omschrijving

Het slachtoffer bevond zich in zijn woning toen er werd aangebeld. Hij liep vervolgens naar het balkon om te zien wie voor de deur stond. Buiten, voor de portiek, zag hij een voor hem onbekende man staan. Hierop werd de 36-jarige beschoten. Hij raakte gewond aan zijn hand en werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van het schietincident. Ter plekke hebben rechercheurs van de forensische opsporing sporenonderzoek verricht. Ook zijn enkele getuigen gehoord. Ten slotte is een Burgernetmelding verstuurd om zo veel mogelijk informatie te krijgen van mensen die in de buurt van de Huygensstraat wonen. Dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Volgens de politie is de verdachte zo’n 1.80 meter lang, en is hij kaal of heeft hij in ieder geval zeer kortgeschoren haar. Hij droeg waarschijnlijk een donkerblauw bomberjack. De dader is na het schieten waarschijnlijk in de buurt op een fiets gestapt en weggefietst richting het Hoornsediep. Hij maakte gebruik van een oud model damesfiets.

Informatie

Volgens de politie zou het kunnen dat de dader voor het schietincident al enige tijd heeft rondgehangen in of rond het appartementencomplex aan de Huygenstraat. Mensen die iets hebben gezien worden opgeroepen zich te melden. Ook vraagt de politie om camerabeelden, van bijvoorbeeld een dashcam.

Opsporing verzocht

Op dinsdag 3 november wordt er aandacht besteed aan deze zaak in de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De uitzending is om 20.30 uur op NPO1 te zien.