Nieuws

Politieman doodgeschoten na vondst dode vrouw in Baflo


Leestijd: 1 minuut

De politieagenten reageerden op een melding van een geweldsincident in een woning aan de Heerestraat in Baflo. In de woning troffen zij het levenloze lichaam aan van een nog onbekende vrouw. Even later werd de 25-jarige verdachte op basis van zijn signalement aangetroffen bij het station in het dorp. Wat hier precies is voorgevallen wordt nog onderzocht, maar duidelijk is wel dat er op de agenten geschoten is. Hierbij raakte de 48-jarige politieman dodelijk gewond.

De politie kon nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Geruchten dat de agent met het eigen dienstwapen door de verdachte schutter zou zijn beschoten, konden dan ook niet worden bevestigd. Ook details over het geweldsincident in de woning werden niet naar buiten gebracht. "We weten het gewoonweg nog niet", aldus korpschef Oscar Dros.

Veertig rechercheurs zijn bezig met het onderzoek van een dodelijke schietpartij en een dodelijk geweldsincident in Baflo, woensdagavond. De regionale driehoek besloot een Staf en Team Grootschalig Optreden in te schakelen.