Nieuws

Schrappen festivals heeft (nog) geen gevolgen voor Noorderzon

Het kabinet heeft maandag besloten om een streep te zetten door meerdaagse festivals. Toch lijkt het schrappen geen gevolgen te hebben voor Noorderzon. Daar denken ze dat het festival in het Noorderplantsoen gewoon door kan gaan, maar wel in een veel kleinere vorm dan normaal.


Leestijd: 1 minuut

Schrappen festivals heeft (nog) geen gevolgen voor Noorderzon
Schrappen festivals heeft (nog) geen gevolgen voor Noorderzon

Volgens de organisatie van Noorderzon valt het festival niet onder de definitie van een meerdaags festival. Dat komt omdat Noorderzon elf uur per dag geopend is en daarna weer sluit om pas de volgende dag weer voor het publiek open te gaan. 

“We gaan er dus vanuit dat Noorderzon op de eerder gekozen weg door kan gaan: met anderhalve meter afstand, beperkte capaciteit in plantsoen en in alle locaties en met vaste zitplekken”, aldus de organisatie. 

Het festival wordt veel kleiner van opzet dan normaal. Het festivalterrein in het Noorderplantsoen wordt opgedeeld in twee eilanden. Eentje is bij de speelweide in het zuidelijke deel van het plantsoen en het andere eiland is in het noordelijke deel tegenover het basketbalveldje. Per eiland is er buiten de voorstellingslocaties voor zo’n 500 tot 750 bezoekers een vaste zitplaats. Ook is er nog een tiental festivallocaties in de binnenstad. 

Los van het ‘hapje en drankje’ worden er ook gewoon voorstellingen georganiseerd. Daarvoor zijn nog kaarten beschikbaar.