Nieuws

Scotch & Soda weer failliet: wat gebeurt er met de vestigingen in Groningen?

Het oorspronkelijk Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda is ruim een jaar na de doorstart opnieuw failliet verklaard. Logistieke problemen gerelateerd aan de overname van afgelopen jaar zijn de reden achter de bankroetverklaring, meldt het bedrijf.


Leestijd: 1 minuut

Faillissement is aangevraagd voor 28 winkels in Nederland en nog eens 62 vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk. Scotch & Soda laat weten dat er weer wordt ingezet op een doorstart. De keten verwacht binnen twee weken een nieuwe eigenaar te hebben gevonden.

In 2023 kwam Scotch & Soda al in de financiële problemen door lockdowns tijdens de coronapandemie, de daaropvolgende energiecrisis en de hoge inflatie, liet het bedrijf toentertijd weten. In maart van dat jaar werd de keten overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse ondernemer dat meerdere modemerken bezit.

De winkels, waaronder de Groningse vestigingen aan de Brugstraat en de Grote Markt, blijven vooralsnog open. Het is nog onduidelijk of dat zo blijft bij een doorstart.