Nieuws

Slachtoffer geweldsincident Groningen overleden; verdachte uit Arnhem aangehouden

Bij het  ernstige geweldsincident in de wijk Selwerd maandagmiddag blijkt een persoon om het leven te zijn gekomen. Het gaat om een 69-jarige man uit Groningen, zo maakte de politie maandagavond bekend. Het is het tweede geweldsmisdrijf in twee dagen: gisteren kwam een 14-jarig kind in Hoogkerk door geweld om het leven.


Leestijd: 1 minuut

Slachtoffer geweldsincident Groningen overleden; verdachte uit Arnhem aangehouden
Slachtoffer geweldsincident Groningen overleden; verdachte uit Arnhem aangehouden

De meldkamer van de politie Noord-Nederland kreeg maandagmiddag omstreeks kwart voor twee  melding een geweldsincident in een woning aan de Vogelkersstraat in Groningen. De politie nam snel poolshoogte en trof in een woning een man aan, die door geweld om het leven was gekomen.

De politie startte direct een zoektocht naar de verdachte. Onderzoek wees uit, dat de verdachte zich in de buurt van Siddeburen bevond. Agenten hielden de verdachte omstreeks drie uur aan op de Roegeweg. De verdachte blijkt een 39-jarige man uit Arnhem. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar.  De man is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord, aldus een persverklaring van de politie via Twitter.

Getuigen gezocht

Er vindt onderzoek plaats in de woning aan de Vogelkersstraat. De politie wil graag weten wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning. "Als er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben in de Vogelkersstraat, of iets weten dat kan helpen om duidelijkheid te krijgen over het incident, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000", aldus de persverklaring van de politie.

(Foto: Raymond Bos, RdB Producties)