Nieuws

S.O.S. gaat met tentenkamp actievoeren tegen woningnood onder studenten

Shelter Our Students (S.O.S.) gaat vandaag, vrijdag, van 11:00 tot 17:00 actievoeren bij het Academiegebouw om aandacht te vragen voor de woningnood onder studenten. Ze zetten een tentenkamp op en gaan van daaruit flyeren en in gesprek met studenten.


Leestijd: 1 minuut

Bijna helft van 3000 studentenkamers Lefier verduurzaamd
Bijna helft van 3000 studentenkamers Lefier verduurzaamd

De tenten staan volgens de organisatie symbool voor het feit dat er de komende weken veel dakloze studenten zullen zijn. Elk jaar komen er veel internationale studenten naar Groningen om te studeren, maar wanneer zij aankomen blijkt er niet altijd plek om te wonen. De gemeente en de universiteit hebben samen voor 180 noodopvang plekken gezorgd, maar dit is lang niet genoeg, voorspelt S.O.S. 

De organisatie heeft daarom drie eisen. De universiteit moet volgens hen onmiddellijk noodopvang regelen voor alle dakloze studenten in de stad, beter naar internationale studenten communiceren over het woningtekort en oplichters, en ten slotte een campus van 5000 kamers bouwen op het Zernike terrein.

Zelf is de organisatie een couchsurfing actie gestart, waarbij stadjers tijdelijk een student in huis kunnen nemen. Op die manier hebben de studenten tijd om een kamer te vinden.

S.O.S. Groningen is een initiatief van diverse studenten belangenorganisaties: Democratische Academie Groningen, JS Groningen, Groningen Feminist Network, Groninger Studentenbond, Internationale Socialisten, Lijst Calimero en ROOD Groningen.