Nieuws

Spectaculaire daling van aantal nieuwe coronabesmettingen in Groningen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen is in de afgelopen week gedaald met meer dan 40 procent. De GGD registreerde tussen 2 en 8 november precies 451 nieuwe positieve testen en dat zijn er 332 minder dan een week eerder (783).


Leestijd: 1 minuut

Spectaculaire daling van aantal nieuwe coronabesmettingen in Groningen
Spectaculaire daling van aantal nieuwe coronabesmettingen in Groningen

Dat blijkt uit een statistiek van de GGD. De cijfers in Groningen zijn nu vergelijkbaar met die van de week van maandag 21 september tot en met 27 september. Toen kwamen er in een week 401 besmettingen bij. Na die week stegen de aantallen positieve testen flink door, met de week van 12 tot en met 19 oktober als toppunt met 1.022 positieve testen.

Dagcijfers
Het aantal nieuwe besmettingen in de provincie Groningen schommelt al een tijdje tussen de 50 en 100 per dag. In de gemeente Groningen ligt dat aantal rond de 40 nieuwe besmettingen per dag. Tussen zondag en maandag werden in de gemeente Groningen 42 besmettingen geregistreerd, plus nog eens 36 besmettingen in de provincie. 

Landelijke cijfers
Ook landelijk dalen de cijfers al een paar dagen met honderden tegelijk. Maandag maakte het RIVM 4.709 nieuwe besmettingen bekend en dat zijn er weer 987 minder op dan een dag eerder. Er zijn 217 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, waarvan veertig op een IC. Er liggen dus wel weer wat meer patiënten in het ziekenhuis dan een dag eerder. Er zijn maandag 40 nieuwe overleden patiënten gemeld. 

‘Kentering van tweede golf’
Volgens de Rotterdamse ziekenhuisdirecteur Ernst Kuipers (Erasmus) is er nu sprake van een kentering in de tweede golf. Hij maakt zich ook geen zorgen over een kleine stijging van de ziekenhuisaantallen. “Het ging vorige week ook zo snel, dan is het logisch dat het aantal weer eventjes stijgt”, zegt hij. “Dit is in ieder geval goed nieuws, want we kunnen weer kijken hoe we straks de reguliere zorg kunnen oppakken.” 

Aan de regels blijven houden!
Directeur Ernst Kuipers, die tevens verantwoordelijk is voor de spreiding van coronapatiënten, waarschuwt er wel voor dat iedereen de teugels laat vieren. "Er zijn nog steeds heel veel mensen besmet met het virus!"