Nieuws

Burgemeester Koen Schuiling geroerd tijdens laatste raadsvergadering: "Een ongelofelijk voorrecht"

Burgemeester Koen Schuiling woonde woensdag zijn laatste vergadering in de gemeenteraad bij. Verschillende fracties spreken lovend over hem en hij is zichtbaar geroerd. “Het is een ongelofelijk voorrecht geweest.”


Leestijd: 1 minuut

Verschillende gemeenteraadsleden stonden er even bij stil dat dit de laatste raadsvergadering was voor Koen Schuiling. “Dit is één van de laatste keren dat we met onze fijne en gewaardeerde burgemeester in debat kunnen. Mijn fractie wil hem onnoemelijk bedanken voor zijn geweldige inzet voor onze gemeente”, zegt bijvoorbeeld Ietje Jacobs-Setz (VVD).

Ook de griffier, Josine Spiers, nam aan het einde van de vergadering het woord, wat geldt als uitzondering. Zij sprak lovende woorden over de vertrekkende burgemeester en benadrukte zijn kalmte en het vermogen altijd tot tien te tellen, zelfs als de gemoederen hoog opliepen. “Altijd attent op het persoonlijke, van mij, terwijl je vaak wel wat anders aan je hoofd had, het was er allemaal. Heel bijzonder, de griffier gaat je missen.”

Aan het einde van de vergadering, terwijl Koen Schuiling de zaal verliet, klonk er applaus: een staande ovatie voor de vertrekkend burgemeester.