Nieuws

Staatssecretaris Vijlbrief wil bestuurlijke rust voor Groningen

Staatssecretaris Vijlbrief wil bestuurlijke rust voor Groningen, dat zei hij maandagmiddag in het Provinciehuis. Hij meldde dat het niet gaat lukken om gelijk alle knelpunten aan te pakken, maar dat hij zijn best gaat doen om eerst bestuurlijke rust te creëren in Groningen. Hij trad echter verder niet in details over deze rust.


Leestijd: 1 minuut

De staatssecretaris is twee dagen in Groningen om te praten met bewoners en instanties in het aardbevingsgebied. De fakkeloptocht maakte diepe indruk op hem en motiveert hem extra om zijn nieuwe functie te doen. 

"Ik ga een eind proberen te maken aan de terechte onvrede die hier heerst", zei Vijlbrief. "Ik ben een man van daden en niet veel woorden en zal die daadkracht inzetten in Den Haag."

Over het besluit van zijn voorganger Blok om gaswinning te verdubbelen in dit gasjaar zei de staatssecretaris het volgende: "Ik ga kijken wat ik nog aan het besluit kan doen. En dan praat ik natuurlijk over omlaag."

"Ik zit hier met maar een doel: Groningers helpen. De mensen hebben de moed verloren en er heerst verdriet en treurigheid. Daar ga ik wat aan doen."