Nieuws

Stad is nieuw hotel rijker: hotel Corps de Garde feestelijk geopend

De stad is sinds dinsdag officieel een hotel rijker. Boetiek hotel Corps de Garde is die dag feestelijk geopend door eigenaren Marloes Hemmel en Jan Akkermans, directeur FC Groningen Wouter Gudde en pand-eigenaar Wim Bulten in het bijzijn van vrienden, familie, relaties en betrokkenen. Corps de Garde is een sfeervol en modern boetiek hotel waar niet alleen gasten uit binnen- en buitenland welkom zijn, maar waar ook plek is voor Groningers om samen te ontbijten, lunchen en borrelen.


Leestijd: 1 minuut

Stad is nieuw hotel rijker: hotel Corps de Garde feestelijk geopend
Stad is nieuw hotel rijker: hotel Corps de Garde feestelijk geopend

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt in het hotel. De kamers kregen een complete make-over, de muren kregen prachtige nieuwe (Rijks) kleuren, er is een volledig nieuw team aangenomen en ingewerkt en er werd proefgeslapen door vrienden en familie. Alles om te zorgen dat vanaf 5 augustus de eerste betalende gasten de ervaring krijgen die ze verwachten. Het fonkelnieuwe concept behelst een boetiek hotel met 19 kamers en 1 appartement en een sfeervolle wijn- en cocktailbar in het souterrain. In het ruim 350 jaar oude gebouw is de geschiedenis overal goed zichtbaar, maar wel in een modern jasje gestoken en met faciliteiten en het comfort van nu.

“We zijn ontzettend trots en dankbaar dat het gelukt is het hotel de juiste sfeer, uitstraling en comfort te geven die we voor ogen hadden” zegt de uitgelaten eigenaar Marloes Hemmel.

Ontbijt, lunch en…. cocktail

In het hotel wordt in de lounge dagelijks een kwalitatief ontbijt en lunch geserveerd door de chef-kok. Voor het diner kunnen gasten gebruik maken van de vele restaurants die Groningen rijk is. Het souterrain is een fijne multifunctionele ruimte, geschikt voor borrels, vergaderingen en proeverijen. Het hotel werkt voor de invulling hiervan samen met Boilermaker, o.a. bekend van Boel en Stockroom. Zij ondersteunen met het samenstellen van de menukaart en de invulling van de wijn- en cocktailbar in het souterrain.

Geschiedenis

Hotel Corps de Garde is een authentiek hotel met een rijke geschiedenis. De invulling begon in 1634 als wachthuis voor militairen en stadswachters die de noordgrens van de stad bewaakten. Daarna fungeerde het pand nog enige tijd als gevangenis en de laatste jaren is het vooral bekend als hotel.

Het hotel koestert de originele en klassieke elementen die nog steeds voel- en zichtbaar zijn, maar welke zijn opgefrist zijn tot een modern, charmant en kleurrijk hotel.