Nieuws

Stadjers in actie voor situatie Lesbos #050voormoria

De situatie op Lesbos is na de branden in kamp Moria niet beter op geworden. Er is nu en straks hulp nodig. Een aantal betrokken Stadjers heeft de handen ineengeslagen. Onder de noemer ‘050 voor Moria’ willen zij op zondag 27 september a.s. zoveel mogelijk geld inzamelen voor noodhulp. Zo regelt Academie Minerva een pop-up store met kunstwerken en is er bij en vanuit EM2 en een grote online en offline pubquizz. Initiatieven die willen aansluiten zijn van harte welkom.


Leestijd: 1 minuut

Stadjers in actie voor situatie Lesbos #050voormoria
Stadjers in actie voor situatie Lesbos #050voormoria

Het ingezamelde bedrag wordt na afloop gedoneerd aan Team Humanity, waarmee het team van 050voorMorianauw in contact staat. Team Humanity besteedt het geld aan zaken die op nodig zijn en heeft hierover ook contact met andere daar aanwezige ngo’s.

Door de chaotische omstandigheden op dit moment verandert dat bijna elke dag. De verwachting is dat na 27 september het vooral gaat om producten die te maken hebben met hygiëne, zoals babydoekjes, luiers en wc-papier. Iedereen die meewerkt doet dat op vrijwillige basis en kosteloos. Ook EM2 stelt haar faciliteiten en personeel beschikbaar. Diverse winkeliers in hartje stad stellen mooie prijzen voor de quizz ter beschikking. 

Giften kunnen nu al gestort worden op NL11 BUNQ 2047 3972 00 ten name van 050voorMoria.

Voorlopig programma
Op zondag 27 september kan iedereen tussen 15:00 – 19:00 uur terecht bij EM2 voor de pop-up store van Minerva. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Om 20:00 uur start de grote online en offline pubquizz. Het hele evenement is dankzij Gewoon.live ook thuis te volgen. 

Meer initiatieven welkom
Het team van 050voorMoria roept mensen en organisaties, die ook hulpacties aan het ontwikkelen zijn, op om zich aan te sluiten op 27 september. Dat kan door contact op te nemen via 050voormoria@gmail.com of te doneren via: http://goals.bunq.com/050voorMoria.