Nieuws

Staking Groningse vuilnisophalers: afvalbengstations dicht en afval wordt niet opgehaald

Medewerkers van Stadsbeheer en Veiligheid van de gemeente Groningen gaan staken. Vanaf aankomende vrijdag tot en met maandag leggen ze het werk neer, zo meldt FNV. Dat betekent onder andere dat er geen afval wordt opgehaald en ook de afvalinbrengstations gesloten zijn.


Leestijd: 1 minuut

Foto gemaakt tijdens de staking van Groningse vuilnisophalers in 2023
Foto gemaakt tijdens de staking van Groningse vuilnisophalers in 2023

De vierdaagse staking start aankomende vrijdag om 07.00 uur aan de Duinkerkenstraat in Groningen bij de hoofdvestiging van Stadsbeheer. Zaterdag staat er op de Ossenmarkt een publieksvriendelijke staking gepland, waarbij onder andere Milieustewards, veegmachines en de Toezichthouders en Boa’s aanwezig zijn.

Maandag is er van 12.00 tot 13.00 uur een grote manifestatie op de Grote Markt voor alle medewerkers van de gemeente Groningen. Namens de stakers en alle overige medewerkers van de gemeente Groningen wordt daar een oproep gedaan aan de verantwoordelijk wethouder Mirjam Wijnja om zich bij de VNG hard te maken voor een goed en serieus cao-bod.

Volgens de FNV is er onder de medewerkers sprake van een hoge inflatie en een hoge werkdruk. De stakers eisen onder andere 12 procent loonsverhoging; de VNG bood 5 procent.