Nieuws

Staking NS-medewerkers: meer dan 5 uur onderweg van Groningen naar Utrecht

Wie dacht dat we het in Noord-Nederland na de staking van maandag 22 augustus hadden gehad met NS-treinen die niet rijden, komt er bekaaid vanaf. Er rijden vandaag in heel Nederland geen treinen.


Leestijd: 1 minuut

Minder sprinters tussen Assen en Groningen tijdens spits
Minder sprinters tussen Assen en Groningen tijdens spits

Het is vandaag de vijfde stakingsdag van werknemers van de NS. De staking was aangekondigd voor het midden van het land, maar de NS kondigde aan dat er in het hele land geen NS-treinen rijden, omdat de dagelijkse coördinatie van personeel en treinen voor het hele land in het midden van het land gebeurt. De regionale treinen, zoals die van Arriva en Blauwnet, rijden wel.

Reizen vanuit Groningen gaat vandaag erg lastig. Naar Leeuwarden gaat nog wel lukken, maar naar Utrecht ben je meer dan 5 uur onderweg. Je kan dan bijvoorbeeld met de bus naar Emmeloord, vervolgens met de bus naar Lelystad, dan de bus naar Zeewolde, dan naar Nijkerk, dan naar Hoevelaken, vervolgens met de stoptrein naar Amersfoort en uiteindelijk met de bus naar Utrecht. Dat betekent 7 keer overstappen om Utrecht Centraal te bereiken. Schiphol Airport is vandaag helemaal niet te bereiken. De reisplanner 9292 geeft aan dat morgenochtend rond 05.00 de eerste optie is.

Met de staking hopen werknemers op een beter cao, een eenmalige uitkering van 600 euro en een oplossing voor de werkdruk.