Nieuws

Staking openbaar vervoer: treinen in Groningen rijden grotendeels wel

Vanaf maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari wordt er door het hele land in het openbaar vervoer gestaakt door personeel van streekvervoerders. Dat betekent heel wat uitval van bussen en treinen. Ook in Groningen kan dat flink wat gevolgen hebben voor je reis, al rijden de treinen deze week grotendeels volgens de normale dienstregeling.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Arriva
Foto | Arriva

Dat komt doordat veel machinisten van Arriva in Groningen niet zijn aangesloten bij FNV of CNV. Veel machinisten die in Groningen werken, zijn aangesloten bij vakbond VVMC. Die vakbond legt maar één dag het werk neer, op woensdag 8 februari. De rest van de week zullen de treinen in onze provincie waarschijnlijk volgens de normale dienstregeling rijden. 

Arriva meldt dat de treinen tussen Groningen en Friesland vandaag wel minder lang zijn, waardoor het drukker kan zijn in de trein. Treinen van de NS zullen deze week volgens de normale dienstregeling rijden. 

Wel veel uitval van bussen

Voor het busvervoer geldt dat reizigers rekening moeten houden met uitval van ritten. Buschauffeurs van Qbuzz en Arriva leggen het werk deze week neer. De treinvervangende bus tussen Groningen en Leer rijdt wel.

Niet alle bus- en treinverbindingen in het land liggen stil. Onder andere personeel van NS, GVB, HTM en RET metro/tram zal gewoon aan het werk gaan, omdat zij onder een andere CAO vallen. Welke bussen en treinen wel en niet rijden zal pas op het allerlaatste moment bekend zijn. Vervoerder raden reizigers dan ook aan regelmatig de reisapps te checken.