Nieuws

Statenfracties willen snelle realisatie spoorverbinding Groningen-Bremen; niet pas in 2036

De fracties van GroenLinks, D66 en Volt in de Provinciale Staten van Groningen maken zich hard voor een intensieve lobby voor de realisatie van een directie spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. Deze boodschap volgt op het nieuws dat een rechtstreekse verbinding pas in 2036 mogelijk is.


Leestijd: 1 minuut

Dit nieuws komt voor de fracties van GroenLinks, D66 en Volt als een grote teleurstellingen. In schriftelijke vragen roepen de partijen het college van Gedeputeerde Staten op om in samenwerking met Nederlandse en Duitse partneroverheden een manier te vinden om de realisatie van de spoorverbinding te versnellen.

De Wunderline biedt volgens de fracties namelijk Groningen een directe, snelle internationale spoorverbinding naar Bremen en verder. “Om duurzame internationale mobiliteit te bevorderen is een Europees treinnetwerk ontzettend belangrijk,” zegt Laura Reinink, statenlid voor Volt. “Wachten tot 2036 voordat er een rechtstreekse verbinding naar Bremen is, is daarom geen optie. De opwarming van de aarde wacht ook niet!”