De samenwerking kwam tot stand omdat de twee bedrijven beide streven naar het beste resultaat binnen hun vak. “Wij zijn al jaren fan van Room omdat ze ontzettend lekker en supervers ambachtelijk bereid ijs maken”, vertelt chef Jeroen Brouwer van Noor. Room is een familiebedrijf: ouders en dochters kiezen er samen voor om uitsluitend gebruik te maken van ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
Verder is ijs bij Room altijd vers. Het ijs wordt in een soort ijsmachines bewaard waarin een spatel het roteert, waardoor het altijd op de goede temperatuur blijft. “Room gaat echt voor kwaliteit”, aldus Brouwer. “Je zult er bijvoorbeeld geen blauw Smurfenijs en gifgroen gekleurd pistache-ijs zien, omdat ze geen kunstmatige kleurstoffen gebruiken.”
De eigenaren van Noor werden regelmatig verrast door bijzondere ijssmaken. “Toen hebben we voorgesteld om samen een roomijs te ontwikkelen”, zegt chef en patissier Marleen Brouwer van Noor. Zo ontstond het rabarber-rozemarijn-ijs. “Met zijn romigheid, frisheid en onverwachte kruidigheid past dit ijsje goed bij het zomerseizoen.” Het resultaat? “Een heerlijk gastronomisch ijs met gelaagde smaken.”
Het Noor-ijs is maar een week verkrijgbaar in de vestigingen van Room. Room heeft vestigingen in Groningen aan de Vismarkt 3 en de Rodeweg 1, en in Zuidlaren aan de Stationsweg 15e.

