Nieuws

Stormen Dudley en Eunice op komst

Er is storm op komst. In Groningen kunnen we woensdagavond en donderdag zware windstoten verwachten. Het KNMI heeft code geel afgegeven van woensdag 18.00 tot donderdag 18.00 en waarschuwt voor mogelijke windstoten van 75-90 kilometer per uur en bij buien en aan de kust rond 100 kilometer per uur.


Leestijd: 1 minuut

De wind komt volgens het KNMI eerst uit een zuidwestelijke richting, later uit een westelijke richting. In de loop van donderdagmiddag neemt de wind van het zuidwesten uit geleidelijk af.

Storm Dudley en Eunice

De storm van vanavond en morgen krijgt de naam Dudley. Mogelijk kunnen we vrijdag in de loop van de dag ook nog stormachtig weer verwachten. Dat gaat om een tweede storm, die mogelijk nog zwaarder is dan de storm van vanavond en morgen. Dat wordt storm Eunice. Sinds 2019 krijgen de stormen in Nederland een naam. De lijst met namen in alfabetische volgorde is opgesteld door het KNMI in samenwerking met de Britse weerdienst Met Office en Met Éireann uit Ierland. De laatste storm die over Nederland raasde was Corrie, vernoemd naar de eerste vrouwelijke meteoroloog van het KNMI.