Nieuws

Stormloop op 10.000 euro-subsidie SNN, wachttijd loopt op tot 4 uur

Het is druk op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Er is een ware stormloop op de subsidie van 10.000 euro die woningeigenaren kunnen aanvragen voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Vanochtend om 09:00 ging het online loket voor de aanvragen. Binnen een uur stonden er meer dan 38.000 in de virtuele wachtrij en was de wachttijd opgelopen tot meer dan 4 uur.


Leestijd: 1 minuut

Subsidiepot SNN leeg, velen vissen achter het net
Subsidiepot SNN leeg, velen vissen achter het net

Dit is de laatste mogelijkheid om de subsidie aan te vragen. In totaal is er 220,8 miljoen euro beschikbaar. Dat is ruim 22.000 keer die 10.000 euro, maar er zijn ongeveer 53.000 huishouden die gebruik zouden kunnen maken van de subsidie. 

Het SNN en opdrachtgever Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) hadden al gerekend op veel belangstelling. Daarom wordt er gewerkt met een digitale wachtrij, waardoor de aanvragen automatisch op volgorde van binnenkomst behandeld worden. Ook konden eigenaren hun aanvraag al voorbereiden door alvast een account aan te maken op de website van het SNN en de benodigdheden voor de aanvraag digitaal al klaar te hebben staan.  

In de subsidieronde van juli 2021 was binnen zes dagen het geld op, tot teleurstelling van veel Groningers. In deze tweede ronde krijgen zij dus een nieuwe kans.De subsidie is bestemd voor gebouwen met een woonbestemming in het aardbevingsgebied die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682, komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. Dit met als doel om een kwaliteitsimpuls te geven aan de woningvoorraad in het aardbevingsgebied. Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren.