Nieuws

Studente die van dak Vindicat sprong overleden; Vindicat in rouw

De 21-jarige studente die donderdagochtend in alle vroegte van het dak van Vindicat sprong, is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt een woordvoerster van de studentenvereniging. De verslagenheid onder de leden is groot, zo zegt zegt ze


Leestijd: 1 minuut

De vlaggen bij het verenigingsgebouw hangen halfstok en voor het gebouw staan enkele tientallen vrienden en Vindicat-leden die steun bij elkaar zoeken. Er worden massaal bloemen gelegd.

Het 21-jarige meisje sprong vrijdagochtend rond 6 uur van het dak. Daar was ze na een feest bij Vindicat met een groepje leden naar toe gegaan. Op webcambeelden die vanaf de Martinitoren zijn gemaakt , is te zien dat ze bij het groepje wegrent en dan over de rand springt.

Ze is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze aan haar verwondingen overleden.

Bij Vindicat is verbijsterd en met verslagenheid op het nieuws gereageerd, zo meldt de woordvoerster.

In een verklaring schrijft de Senaat: “Justine was een geliefd lid van onze vereniging. Wij zijn er helemaal kapot van en hebben geen woorden voor dit grote, hartverscheurende gemis. Op dit moment zijn wij in allerdiepste rouw en willen we ook medeleven betuigen aan allen voor wie Justine zo dierbaar is.”

“Onze gedachten en medeleven gaan in eerste plaats uit naar haar familie, vrienden, nabestaanden en vele andere dierbaren. De situatie kunnen wij nog steeds niet begrijpen. We vragen dan ook begrip voor al haar dierbaren in de verwerking van dit vreselijke verlies.”

Bij Vindicat is een periode van rouw afgekondigd. Dat betekent dat de vlag is gehesen, de gordijnen zijn gesloten en er geen feesten zullen plaatsvinden op de Sociëteit.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl