Nieuws

Studenten gooien met dildo's: "Als DUO ons naait, dan naaien we hen terug!"

Socialistische studenten bekogelen het gebouw van DUO met dildo’s. Met de leus “Als DUO ons naait, dan naaien we hen terug!” uitten ze afgelopen zondag hun woede over het vervijfvoudigen van de rente op studieleningen.


Leestijd: 1 minuut

De socialistische en activistische jongerenorganisatie ROOD Groningen wil met de actie onderstrepen dat de overheid zich niet aan beloften houdt. “De overheid had namelijk in 2015 beloofd dat de studieleningen gunstig zouden zijn.”

Woordvoerder Maria Heeres van ROOD Groningen vertelt dat ze zich bij het gebouw van DUO verzameld hebben, omdat veel studenten zich zorgen maken om hun financiële toekomst: “Zo’n studieschuld heeft serieuze gevolgen voor veel studenten. Zij kunnen door de schuld een veel minder hoge hypotheek krijgen later en dit wordt alleen maar lastiger met de hogere rente.”

Landelijk renteprotest

Met deze actie wil ROOD niet alleen op een ludieke manier hun onvrede uiten over het overheidsbeleid. Ook willen ze mensen oproepen om zicht aan te sluiten bij het landelijke renteprotest in Den Haag dat komende woensdag, 25 oktober, plaatsvindt.