Nieuws

Subsidie voor restauratie van groene rijksmonumenten

De provincie heeft ruim 2,5 miljoen euro verdeeld over 15 rijksmonumenten. Het geld is bedoelt voor het herstel van de monumenten. Een deel van het budget gaat naar de visvijver van Sassenhein in Haren.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Provincie Groningen
Foto | Provincie Groningen

“De visvijver van Sassenhein maakt deel uit van een beschermd hengelsportcomplex. De provincie geeft subsidie voor de restauratie van de houten bescherming van de oever van de Noordplas,” schrijft de provincie over de financiële bijdrage aan de visvijver. “Deze plas wordt sinds 1909 gebruikt als visvijver.”

Het is niet het enige groene monument dat subsidie ontvangt. Er gaat ook een bedrag naar een begraafplaats en een park in de provincie.

Daarnaast krijgen ook andere rijksmonumenten een bijdrage, waaronder zes boerderijen, drie woonhuizen, een herenhuis, een villa en een kerk.

Het budget is beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de provincie Groningen. De overheden werken vanuit het Erfgoedprogramma samen aan het behoud van het unieke erfgoed in Groningen.