Nieuws

Succesvolle Tegeltaxi maakt in september nog twee extra rondes

De tegeltaxi van de gemeente Groningen, die in het kader van het NK Tegelwippen tegels ophaalde bij inwoners, rijdt wegens succes later dit jaar nog twee keer. De taxi rijdt rond op 20 en 27 september 2021.


Leestijd: 1 minuut

Succesvolle Tegeltaxi maakt in september nog twee extra rondes
Succesvolle Tegeltaxi maakt in september nog twee extra rondes

De tegeltaxi werd in het leven geroepen om inwoners te helpen van hun tegels af te komen en zo een extra zetje in de rug te geven om hun tuin te vergroenen. Volgens de gemeente was de actie een succes: verdeeld over zeven ophaaldagen werden in totaal 21.920 tegels opgehaald. Daarvoor in de plaats werd vooral groen geplant. Inwoners die er gebruik van maakten waren erg positief over de service, bleek na een korte enquête.

Omdat er nog een aantal aanvragen binnenkwam van inwoners die de tegeltaxi net hadden gemist, rijdt de tegeltaxi nog twee extra rondes op 20 en 27 september. Om daar gebruik van te maken moet je je wel vooraf opgeven (er is beperkt plaats). Dit kan vanaf 1 september via de website van Groningen Klimaatbestendig.

De opgehaalde tegels tellen ook mee voor het NK Tegelwippen, waarin Groningen in een hevige strijd verwikkeld is met de gemeente Leeuwarden. Met 26.179 gewipte tegels staat Groningen op dit moment een aantal tegels voor op Leeuwarden. Maar de strijd is nog niet gestreden. Wil jij ook je tegeltje bijdragen? Dan kun je je gewipte tegels nog tot 30 september opgeven op nk-tegelwippen.nl.