Nieuws

Terug in Groningen: Diederik Samsom nieuwe voorzitter RvC Gasunie

Vanaf 1 juli treedt Diederik Samsom toe als voorzitter tot de Raad van Commissarissen van Gasunie. Daarmee keert hij terug naar zijn geboortestad. De minister van financiën, aandeelhouder van het bedrijf, heeft deze benoeming officieel bevestigd.


Leestijd: 1 minuut

Tim van der Hagen, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met Samsom’s komst. “We zijn blij dat Diederik Samsom toetreedt tot onze Raad van Commissarissen,” aldus Van der Hagen. “Zijn kennis van de energiesector en zijn ervaring met energie- en klimaatbeleid in Den Haag en Brussel zijn erg waardevol, vooral nu Gasunie een belangrijke rol speelt in de energietransitie.”

Samsom kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij Gasunie. “Energie-infrastructuur is de basis voor een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem,” zegt Samson. “Gasunie kan door slim gebruik en uitbreiding van haar infrastructuur bijdragen aan energiezekerheid en klimaatdoelen in Nederland en Duitsland. Ik ben erg gemotiveerd om hieraan te werken.”

Samsom is een bekende naam in energie- en klimaatkringen. Hij studeerde technische natuurkunde in Delft en begon zijn carrière bij Greenpeace. Daarna werkte hij als Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, waar hij zich bezighield met energie- en klimaatbeleid. Recent was hij werkzaam als kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans en hielp hij bij de Europese Green Deal.