Nieuws

Terugkeer Eurovoetbal in Groningen een jaar uitgesteld

De terugkeer van het internationale jeugdvoetbaltoernooi Eurovoetbal in Groningen wordt met een jaar uitgesteld tot het voorjaar van 2023. Dat maakt het bestuur vrijdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Terugkeer Eurovoetbal in Groningen een jaar uitgesteld
Terugkeer Eurovoetbal in Groningen een jaar uitgesteld

Eurovoetbal was een internationaal voetbaltoernooi voor jeugdspelers dat jaarlijks rond de stad Groningen werd georganiseerd in het weekend van Pinksteren. Het toernooi zou na een afwezigheid van tien jaar in 2022 terugkeren, maar corona gooit nu dus roet in het eten. Vanwege de grote financiële verplichtingen met betrekking tot reis- en verblijfskosten voor de deelnemers acht het bestuur het gezien de onzekerheid omtrent internationaal reizen onverantwoord om dergelijke risico’s te nemen.

Afgelopen najaar werden tien ploegen bij de jongens onder-18 en vier ploegen bij de vrouwen onder-19 vastgelegd, maar de organisatie kreeg afgelopen december al te maken met twee afzeggingen van buitenlandse ploegen met als reden het negatieve reisadvies dat geldt voor Nederland. Op Hemelvaartsdag (26 mei) had het toernooi van start moeten gaan.

Voorzitter Frank de Vries benadrukt dat de organisatie met ‘onverminderd enthousiasme’ werkt aan een terugkeer, die nu in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden. “We hebben de afgelopen dagen binnen het bestuur unaniem de knoop doorgehakt om ons te richten op volgend jaar. De afgelopen dagen hebben we direct betrokkenen geïnformeerd en nu is het moment gekomen om het besluit met de buitenwereld te delen”, zegt De Vries.