Nieuws

The Market Hotel en Merckt pas volgend jaar open

The Market Hotel en foodhal Merckt aan de Grote Markt, op de hoek met de Poelestraat, gaan pas volgend jaar open. Technische problemen en de coronacrisis zorgen voor vertraging.


Leestijd: 1 minuut

The Market Hotel en Merckt pas volgend jaar open
The Market Hotel en Merckt pas volgend jaar open

The Market Hotel is van binnen zo goed als klaar, maar bij de werkzaamheden aan de gevel is  vertraging opgetreden, zo meldt de gemeentelijke nieuwsbrief Groningen Vernieuwt. Dit heeft onder andere te maken met het faillissement van een leverancier, waardoor productie en leveringen vertraging opgelopen hebben. De komende periode wordt hard gewerkt aan een oplossing, waarna er doorgewerkt kan worden.

Ook de coronacrisis leidde tot vertraging, en dreigt dat op dit moment weer te doen. De verwachting is dat de deuren van het hotel in de zomer van volgend jaar open gaan.

Bij foodhal Merckt, uit de koker van horeca-ondernemer Patrick Beijck, wordt aan de laatste details gewerkt, zoal het plaatsen van verlichting rondom het gebouw en het perfectioneren van de rooftopbar. Het is nog niet exact te zeggen wanneer Merckt de deuren opent, maar de verwachting is dat dit volgend voorjaar zal zijn.