Nieuws

Tiener komt thuis met mes; moeder schakelt de politie in

Een bezorgde moeder uit het noorden van de stad heeft afgelopen week de politie ingeschakeld omdat haar 14-jarige zoon thuis was gekomen met een groot keukenmes. Dat meldt de politie op Instagram.


Leestijd: 1 minuut

Tiener komt thuis met mes; moeder schakelt de politie in
Tiener komt thuis met mes; moeder schakelt de politie in

De jeugdagent is na de melding met de jongen en de ouders in gesprek gegaan over de gevaren van het dragen van een mes. “Als je een mes bij je hebt, gebruik je hem misschien ook”, waarschuwt de politie. “Zeker als een jongere bij een conflict betrokken raakt. Bovendien zullen anderen, als zij weten dat je een mes bij je hebt, niet aarzelen om hun mes te trekken. Of misschien nog erger, een vuurwapen te trekken.”

De politie benadrukt dat het strafbaar is om op straat een mes bij je te dragen. Om die reden is de tiener dan ook doorgestuurd naar Bureau Halt voor een preventiegesprek.

Volgens de politie neemt het messengeweld onder tieners toe. De politie registreerde vorig jaar ongeveer zeventig steekincidenten met minderjarigen in ons land. Het hoogste aantal in de afgelopen jaren. Sinds 1 maart geldt een messenverbod in Groningen.