Nieuws

Tijdcapsule in Zuiderplantsoen: input van Groningers gevraagd

De opening van de nieuwe ringweg en het nieuwe Zuiderplantsoen markeert een belangrijk moment voor de stad Groningen, stelt Aanpak Ring Zuid. Om toekomstige generaties kennis te laten nemen van het Groningen anno nu, wordt in het Zuiderplantsoen een tijdcapsule geplaatst op een geheime plek. Aanpak Ring Zuid vraagt daarbij om input van Groningers: vanaf nu kunnen Stadjers meedenken over wat er in de capsule komt.


Leestijd: 1 minuut

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid
Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Inmiddels is er een begin gemaakt met de aanleg van het Zuiderplantsoen. Dit groene park komt boven op de verdiepte ligging van de ringweg. Om deze grote veranderingen een blijvende plek te geven, krijgt het Zuiderplantsoen iets bijzonders: een tijdcapsule.

Waar die tijdcapsule precies geplaatst wordt blijft nog even geheim, om vandalisme te voorkomen.

De tijdcapsule is bedoeld om toekomstige generaties een inkijkje te geven in de impact die de vernieuwing van de zuidelijke ringweg heeft gehad op de stad en haar inwoners. Daarnaast kan de tijdcapsule een inkijkje geven in het dagelijks leven van nu.

Aanpak Ring Zuid roept Groningers op om mee te denken over wat er in de tijdcapsule moet komen. Het kan gaan om een verhaal, foto’s, tekeningen of alledaagse voorwerpen. “Wat geeft de beste indruk van het leven in Groningen tijdens de bouw van de zuidelijke ringweg? Of wellicht wil je een persoonlijke herinnering of een voorspelling voor de toekomst van de stad delen?”

Ideeën kunnen worden ingezonden tot 31 december 2024. In het nieuwe jaar maakt Aanpak Ring Zuid een selectie van de meest inspirerende inzendingen. Meer informatie is te vinden via deze link.