Nieuws

Toch nog warme dagen op komst voor Groningen

Voor wie het gevoel heeft dat de herfst al voor de deur staat is er goed nieuws te melden: komende week wordt het nog weer warmer. Voor komende woensdag loopt de temperatuur zelfs op tot bijna dertig graden, dus dat is een dag om nog even lekker van de zomer te gaan genieten. Het mooie weer is ook goed nieuws voor Noorderzon.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Stella Dekker
Foto: Stella Dekker

“Na het weekend doet de temperatuur er stapsgewijs een schepje bovenop en halverwege de week wordt het op uitgebreide schaal zomers warm. Woensdag en donderdag wordt het in het binnenland zeer lokaal misschien zelfs 30 graden. Dit gaat veelal gepaard met veel zon en dus op en top zomerweer”, zo laat Weer Online weten.

Specifiek voor Groningen verwacht Weer Online 28 graden voor woensdag. Ook Weerplaza zie het voor die dag zonnig in en gaat ook uit van 28 graden. Ook voor komende donderdag ziet het er goed uit, en gaan beide weersvoorspellers uit van 27 graden voor Groningen.

Aangenaam zomerweer  

De nieuwe week gaat van start met aangenaam buitenweer. Maandag is lokaal nog wel een enkele bui mogelijk, maar de droge momenten overheersen en ook de zon breekt geregeld door. Met maxima van 20 tot 23 graden is het nog niet heel warm, maar wel vrij gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Zomers tot lokaal tropisch warm

Vanaf dinsdag waait de wind uit oostelijke richtingen, waardoor warme en droge lucht naar ons land wordt aangevoerd. Dinsdag wordt het op veel plaatsen in het binnenland al zomers warm en in het zuidoosten kan het 27 graden worden. Woensdag en donderdag lijken dus de warmste dagen van de week te worden met in bijna heel het land zomerse temperaturen van ruim boven de 25 graden. Bron en meer informatie: https://www.weeronline.nl/nieuws/24-8-2024-warm-slot-van-augustus-op-komst