Nieuws

Tom Rustebiel opnieuw lijsttrekker D66 Groningen

Tom Rustebiel is opnieuw lijsttrekker voor D66 in Groningen. Nummer twee en drie op de lijst zijn nu ook bekend: Jim Lo-A-Njoe en Andrea Poelstra.


Leestijd: 1 minuut

Tom Rustebiel opnieuw lijsttrekker D66 Groningen
Tom Rustebiel opnieuw lijsttrekker D66 Groningen

De leden van D66 konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen voor de kandidatenlijst van D66 in Groningen. Met Jim Lo-A-Njoe en Andrea Poelstra op plek twee en drie en de al voor de zomer gekozen fractievoorzitter Tom Rustebiel als lijsttrekker, is de partij klaar voor de verkiezingen.

Lijsttrekker Tom Rustebiel: ‘Met een mooie mix van ervaring en nieuwe gezichten gaan we de verkiezingen in. Ons verkiezingsprogramma, dat leden de komende maand gaan vaststellen, staat vol met plannen om Groningen vrijer, groener en eerlijker te maken. Onderwijs, wonen en klimaat zijn de kernthema’s. In maart werden we bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij en dat willen we lokaal overdoen.’

Jim Lo-A-Njoe werkt als onderwijskundige en docent-onderzoeker aan de Hanzehogeschool en wist als raadslid de positie van inwoners bij zonneparken te verbeteren, vroeg om zon op alle daken en kreeg een meerderheid voor zijn plan om het Groningse slavernijverleden te onderzoeken. Als onderwijswoordvoerder zette hij zich in voor de rijke schooldag en voorschoolse educatie.

Andrea Poelstra is programmamanager aan de Rijksuniversiteit Groningen en zet zich daarnaast in voor duurzame energie op lokaal niveau. Zij staat voor een rechtvaardige samenleving waarin mensen hun eigen keuzes kunnen maken en geholpen worden als de omstandigheden daarom vragen. Haar focus ligt daarbij op kansengelijkheid, bestuurlijke vernieuwing en een groenere economie.

Achter Lo-A-Njoe en Poelstra kozen de leden voor de zittende raadsleden Koosje van Doesen en Ido Venhuizen, gevolgd door nieuwe gezichten Mirjam Gietema en Rob Visser. Beiden hebben hun sporen in gemeenteland in verschillende functies ruimschoots verdiend. Voormalig Tweede Kamerlid Antje Diertens, raadslid Sander Claassen uit Haren, Floris Gräper, Maria Martinez Doubiani en Vincent Boswijk vervolmaken de top-12.