Nieuws

Topvrouw Shell: “Gasveld Groningen moet dit jaar dicht”

Het gasveld in Groningen moet dit jaar helemaal dicht, vindt Shell Nederland. Het gasveld staat sinds oktober op de waakvlam, maar volgens topvrouw Marjan van Loon is dat niet nodig. "Het veld moet dicht, daar zijn wij heel duidelijk in", zei ze in talkshow WNL op Zondag.


Leestijd: 1 minuut

Van Loon was in het programma te gast om onder meer te praten over de rol van Shell in de aardbevingsproblematiek in Groningen. In juni beslist de staatssecretaris of het mogelijk is om op 1 oktober te stoppen met het winnen van gas, maar als het aan Shell ligt wordt nu al besloten dat het gasveld sluit: “Het is misschien oncomfortabel in een energiecrisis dat je iets gaat uitzetten, maar het kan en het moet dicht.”

Volgens de Shell-topvrouw heeft de parlementaire enquêtecommissie goed werk verricht en is het aan Shell om met de conclusies aan de slag te gaan. “Het heeft de Groningers niks anders gebracht dan lasten, en daar zijn we allemaal in de fout gegaan. En daar hoort Shell ook bij.” 

Volgens Van Loon moet naast de sluiting van het gasveld ook de schade- en versterkingsopgave versneld worden en moet meer aandacht besteed worden aan de economische ontwikkeling van Groningen. “Wij zijn bereid om te kijken hoe we dat mogelijk maken. We zullen voor alle schade en versterkingskosten betalen”, zo besluit de vertrekkende president-directeur.