Nieuws

'Treasure Hunt Groningen': zaterdag en zondag puzzeltochten op de fiets door Stad

Een spannende en afwisselende puzzeltocht op de fiets door Groningen voor iedereen die er even uit wil, maar die ook voldoende afstand wil blijven houden. Daar draait het om bij “Treasure Hunt Groningen” , een unieke puzzeltocht voor teams door de stad georganiseerd door Café De Doos.


Leestijd: 2 minuten

'Treasure Hunt Groningen': zaterdag en zondag puzzeltochten op de fiets door Stad
'Treasure Hunt Groningen': zaterdag en zondag puzzeltochten op de fiets door Stad

Tijdens de coronaperiode willen veel mensen graag even naar buiten. Om een doel te hebben om even naar buiten te gaan tijdens de quarantaine periode zonder dat dit direct gevaar oplevert voor anderen, en tegelijkertijd een goed doel te kunnen steunen is er nu de Treasure Hunt Groningen.

Door middel van een twee á drie uur durende puzzeltocht door de stad Groningen leren deelnemers nieuwe feitjes over de stad kennen, moeten er puzzels opgelost worden en hebben ze in deze tijd van corona een mooie besteding van de dag.

Deelname kan alleen of maximaal met twee personen per team, waarbij alle coronaregels in acht genomen moeten worden. Er moet samen gefietst worden, dus tweetallen uit hetzelfde huishouden en geen deelnemers met corona symptomen. Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar.

Kosten voor deelname bedragen €12,50 per persoon, waarvan €2,50 voor een goed doel naar keuze is. Bijvoorbeeld een lokale ondernemer, sportvereniging etc.

Het doel is om alle puzzels zo snel mogelijk op te lossen en zo de laatste locatie te ontcijferen. De drie teams die deze locatie als snelste ontcijferen doen mee aan het eindspel voor de hoofdprijs.

Deelnemende teams zullen door middel van puzzels naar verschillende locaties worden geleid. Iedere puzzel geeft de volgende locatie aan en daarbij krijg je een onderdeel van de laatste puzzel naar de locatie van het eindspel.

Mocht het te moeilijk zijn of kom je er niet uit: geen zorgen! Er is namelijk een manier om hulp te krijgen. De persoon in jullie groepsapp is de gehele dag jouw contactpersoon. Al het contact van de Hunt gaat via deze manier. De puzzels zal je dus ook ontvangen via Whatsapp. Eventuele tips zijn ook op te vragen. Denk er wel om dat deze tips niet gratis zijn! Elke tip die jouw contactpersoon stuurt, kost je een tijdsstraf van 10 minuten. Dit kan net het verschil maken bij het extraction punt!

– Een fiets en gemakkelijke kleren voor het fietsen;

– Per persoon een telefoon met volle batterij;

– Pen en papier voor aantekeningen of het oplossen van de puzzels.

Om de puzzels goed op te kunnen lossen is pen & papier aanbevolen. Het contact met de organisatie, bijvoorbeeld het ontvangen van de puzzels en de beginlocatie, zal per whatsapp of email verlopen, dus een mobiele telefoon is vereist.

In totaal zal de tocht 2 a 2,5 uur duren. Voor de drie beste teams kan dit oplopen tot 3 (eventueel 3,5) uur door deelname aan het eindspel.

Op zaterdag 16 mei, zondag 17 mei, zaterdag 23 mei en zondag 24 mei zullen de hunts worden georganiseerd. Iedere hunt start om 11:00 en zal dezelfde opzet hebben, maar de eindlocatie en de uitkomsten van de puzzels zullen anders zijn.

Meer informatie is te vinden op Facebook: https://m.facebook.com/Treasure-Hunt-Groningen-102080784838358