Nieuws

Treinen richting Assen, Winschoten, Veendam en Weener rijden weer

Het treinverkeer tussen Groningen en Assen en Groningen en Winschoten, Veendam en Weener is sinds donderdagochtend weer hervat. Werkzaamheden op en rond het spoor zorgden ervoor dat het treinverkeer sinds 6 mei ongeveer een maand gestremd was.


Leestijd: 1 minuut

Treinverkeer urenlang ontregeld tussen Groningen en Zwolle
Treinverkeer urenlang ontregeld tussen Groningen en Zwolle

ProRail werkte onder andere aan een vierde en extra spoor tussen Hoofdstation Groningen en het nieuwe rangeerterrein De Vork bij Haren. Op veel plekken werden de rails en bovenleidingen vervangen. 

Bij Station Europapark is een vierde perron gemaakt. Overigens is die nog niet helemaal klaar. Zo kun je het perron nu alleen bereiken via de lift en een hellingbaan.

Ook op het Hoofdstation is druk gewerkt. Alle perronkappen zijn verwijderd en de stationswinkels zijn met de grond gelijk gemaakt. Nu kan de aannemer beginnen met de grote verbouwing van het Hoofdstation. Er komt bijvoorbeeld een grote voetgangerstunnen. Onderdeel is ook dat het busstation verhuist naar de zuidzijde van het Hoofdstation. Om daar genoeg ruimte te krijgen, is het rangeerterrein voor de treinen weer verplaatst naar De Vork. 

De andere werkzaamheden waren nodig, omdat er ook meer treinen gaan rijden richting Station Europapark.