Nieuws

Treinstaking Groningen voorbij; tot acht uur stilte op Hoofdstation

De treinen zijn vanmorgen vanaf acht uur gestaag weer volgens dienstregeling gaan rijden, ook naar- en vanuit Groningen. Ze hadden uren stil gestaan ten gevolge van een staking van vanmorgen vier uur tot acht uur.


Leestijd: 1 minuut

Hoofdstation Groningen by night
Hoofdstation Groningen by night

Dat de treinen niet reden was het gevolg van een landelijke vakbondsstaking, uitgeroepen door Vakbond FNV. Als gevolg hiervan reden er vanmorgen in het hele land van 4.00uur tot 8.00 uur geen NS-treinen. Ook treinen van Arriva en bussen van Qbuzz reden niet.

NS meldt op haar website dat van vanmorgen 8.00 uur weer is begonnen met de opstart van de dienstregeling. “De eerste treinen gaan in het komende uren weer rijden. In de loop van de ochtend rijden naar verwachting de treinen weer volgens dienstregeling”, aldus NS.

NS laat weten begrip te hebben voor ‘de zorgen van collega’s’ over het aflopen van de landelijke zwaarwerkregeling, “maar vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers nu de dupe worden van een conflict tussen de vakbond en de Nederlandse overheid. Een conflict waar NS geen partij in is”.

Vakbondsstaking

De vakbondsstaking in het openbaar vervoer was onderdeel van een landelijke actieweek van verschillende vakbonden. In deze week vindt er een reeks stakingen plaats o.a. in de Rotterdamse haven, bij de politie, in de schoonmaakbranche en in het openbaar vervoer. De stakingen richten zich op het kabinet en hebben als doel om de landelijke zwaarwerkregeling te verlengen en verbeteren.