Nieuws

Twitter krijgt aanvulling: nieuw hip platform in Groningen


Leestijd: 2 minuten

Waar televisie-kijkend Nederland in 2010 kennismaakte met microblog-site Twitter, stortten de early adopters zich al weer op een nieuw platform: location based social network Foursquare.

Waar Twitter gaat over de vraag “wat ben je aan het doen” richt dit platform zich op de waar-vraag. Op 16 april vieren alle Foursquare gebruikers wereldwijd Foursquare ( ) Day. Ritzo ten Cate(deondernemers.nl) neemt het stokje voor Nederland op en organiseert samen met andere adepten de eerste landelijke aflevering op de Grote Markt in Groningen. Om 14.00 uur checken de deelnemers in om hun felbegeerde badge in ontvangst te nemen. Meer informatie over World Foursquare Day vindt u op 4sqday.com.

“Op een location based social network zoals Foursquare laat je via je mobiele telefoon aan je vrienden of aan de wereld weten waar je bent,” legt Ten Cate uit. “Je checkt in op een terras, bij een winkel of bij een event en iedereen met wie je dat deelt, kan daar iets mee. Bijvoorbeeld op de fiets springen om een biertje met je te doen. Of als ondernemer kan je bijvoorbeeld een aanbieding doen.”

Ten Cate verwacht dat Nederland deze zomer massaal gebruik gaat maken van location based social networks. “Foursquare is op dit moment nog vooral een early-adopters-ding met naar schatting maximaal 10.000 gebruikers in Nederland, maar zodra Facebook-end Nederland (meer dan vier miljoen gebruikers) de Places-knop ontdekt, wordt het écht interessant.”

Facebook deed afgelopen week aan ‘silent-launch’ van de nieuwe functionaliteit in Nederland. De organisatie van het event rekent op deelnemers uit het hele land. “Want om exact 14.00 uur is op de Grote Markt de felbegeerde #4sqday badge te verdienen. Daarnaast hopen we de eerste super-swarm-, super-duper-swarm- of wellicht zelfs de eerste epic-swarm-badge van Nederland te kunnen uitdelen en proberen we met plaatselijke middenstanders wat mooie aanbiedingen te regelen,” vertelt Ten Cate.

De deelnemers van de dag onderhouden contact met elkaar via de Facebook Page en Twitter.