Nieuws

UMCG en Martini Ziekenhuis starten geen intern onderzoek naar verdachte verpleegkundige

Het UMCG en het Martini Ziekenhuis laten geen intern onderzoek doen naar de verdachte verpleegkundige die naar eigen zeggen het leven van een twintigtal patiënten voortijdig heeft beëindigd in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Dat laten de twee Groningse ziekenhuizen weten in een reactie op hun website.


Leestijd: 1 minuut

De verdachte, Theodoor V., bekende zijn daden donderdag aan hulpverleners van GGZ Drenthe, waar hij psychologische hulp kreeg. Hij zou tijdens de coronapandemie de levens van een twintigtal mensen in het WZA voortijdig hebben beëindigd. De verpleegkundige werkte in die periode op de longafdeling. De hechtenis van Theodoor V. is door het OM met drie maanden verlengd. 

De verpleegkundige heeft eerder in zijn carrière ook een jaar bij het UMCG en het Martini Ziekenhuis gewerkt, toch laten de ziekenhuizen geen intern onderzoek starten.  “Het OM en de Inspectie (IGJ) zien voor nu geen reden en aanknopingspunten voor intern onderzoek. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet, blijven wij in contact met OM en IGJ en zullen we indien nodig extra actie nemen”, laten beide ziekenhuizen in een verklaring op hun website weten. 

De ziekenhuizen noemen de aanhouding schokkend en ingrijpend. “Zowel voor patiënten, als voor naasten en onze collega’s van het WZA, met wie we zeer meeleven.”